18-08-2023

Lyserød padelturnering i Rødvig Stevns samler ind til brystkræftsagen

De fleste havde nok fået kaffen galt i halsen, da 37-årige Mie Kjeldsholm Jensen, kun tre uger inden Lyserød Lørdag, besluttede sig for at stable en padelturnering på benene. Selvom tiden var knap, og der skulle løbes stærkt, endte dagen lige præcis, som Mie havde ønsket sig. Derfor gentager hun succesen i år.

Små regndråber rammer padelbanen, hvor fire spillere netop har skudt dagens første kamp i gang. "Godt spillet", råber én spiller til en anden, mens de giver hinanden en high-five. Uden for banen langs sidelinjen står en stor menneskemængde. Nogle hepper højlydt til duften af grillpølser, friskbrygget kaffe og hjemmelavet kage. Andre står og småsnakker. Her emmer bare af glade folk, der hygger sig, ligesom det var planen, fortæller 37-årige Mie Kjeldsholm Jensen, mens hun mindes sidste års arrangement for Lyserød Lørdag, som hun stod i spidsen for. 

- Det var sådan en god dag! Jeg er så stolt over, at det lykkedes, fortæller Mie. 

- For det er vigtigt, at vi gør noget for at samle ind til den forbandede sygdom, som rammer så mange. Vi kender alle et familiemedlem, en veninde, en nabo eller andre i ens omgangskreds, der er berørt af sygdommen – eller i yderste konsekvens én selv. Det ved man aldrig. Min indstilling er, at det kan være mig, der har brug for hjælp i morgen. Derfor vil jeg gerne hjælpe andre i dag. Særligt når det er på denne måde, hvor man kan kombinere sin yndlingssport med den gode sag – så bliver det hele lidt sjovere, tilføjer hun.

Mie (til venstre) har mødt stor opbakning til sin Lyserøde Padelturnering
Mie (til venstre) har mødt stor opbakning til sin Lyserøde Padelturnering

Overvældende opbakning

Ideen til en padelturnering opstod en sen eftermiddag på banen, da Mie piskede rundt efter bolden. I løbet af den forgangne uge havde hun set et opslag på Facebook, der annoncerede en damefrokost i nabobyen i forbindelse med Lyserød Lørdag. I første færd dvælede hun ikke så meget ved opslaget, men så slog det hende: Ja da! Vi gør det også! 

Hjemme ved middagsbordet præsenterede hun ideen for resten af familien. Sammen snakkede de om, hvordan og hvorledes man kunne gøre. Mie greb en kalender for at regne på, hvor lang tid hun havde til at planlægge det hele, men selvom hun forsøgte at tælle forfra flere gange, så var resultatet altså det samme: Om under fire uger skulle startskuddet lyde. 

- Ja det er typisk mig, griner Mie.  - Men det slog mig altså ikke ud. Tværtimod, så bliver jeg sådan lidt ekstra ivrig for at lykkes. Nogle gange må man bare tage nogle chancer og kaste sig ud i det, og så må det briste eller bære. Hellere det, end at man ikke får gjort de ting, man synes er sjove, fortæller Mie. 

Med den indstilling gik Mie fluks i gang med en liste over opgaver, som skulle klares. 

- Da jeg spurgte idrætsforeningen, om vi måtte låne banerne i den gode sags tjeneste, faldt svaret prompte. Selvfølgelig måtte vi det. De blev faktisk så begejstrede, at de tilbød at hjælpe på selve dagen. Dernæst begyndte sponsorjagten til forplejning og gaver. Så jeg bankede bl.a. på hos den lokale brugs, en herretøjsbutik og banken, fortæller Mie. 

-  Opbakningen var simpelthen så overvældende! Alle ville hjælpe, fortæller Mie.

Lyserød Lørdag - Padel er for alle
Alle kan lære at spille padel. Det kræver ikke de store tekniske eller fysiske færdigheder, før man kan kaste sig ud i sjove og lange dueller, fortæller Mie

Padel er for alle

Det er ikke første gang, at Mie hovedkulds kaster sig ud i et nyt projekt. Hvis man kender hende,så ved man også, at det næste projekt aldrig er det sidste. Mie har altid noget i støbeskeen. Kort tid inden den lyserøde padelturnering hed projektet eksempelvis "Lær at spille padel". 

- Ja, altså jeg havde kun spillet i et par måneder, da jeg fik ideen til arrangementet, så ud over at jeg var frivillig-debutant på Lyserød Lørdag, så var jeg også rimelig grøn til padel, fortæller Mie. 

Det var efter en lang arbejdsdag på vej hjem til landstedet i den lille by Rødvig Stevns, at den selvstændige bogholder fik øje på de nyetablerede baner. Mest af alt lignede det jo bare en lillebitte tennisbane i et slags bur, men det var det jo nok ikke?

 - Jeg måtte vide mere, så jeg kørte forbi. Få dage efter fik jeg min første introtime – og har ikke kunnet slippe det siden. Jeg elsker det bare – og har desuden lokket både manden og sønnen med på banen. For alle kan lære at spille padel, da det er en let sport at gå til. Det kræver ikke de store tekniske eller fysiske færdigheder, før man kan kaste sig ud i sjove og lange dueller, fortæller hun.

Til Mies lyserøde padelturnering er der også boder med en bid mad, god kaffe og lækre kager, fortæller Mie.
Til Mies lyserøde padelturnering er der også boder med en bid mad, god kaffe og lækre kager, fortæller Mie.

Kast jer bare ud i det

Selvom det hele flaskede sig på den halve tid, så kan Mie nok ikke løbe fra, at hun fik travlt til sidst. Derfor har hun besluttet sig for at gå i gang tidligere i år – og har faktisk allerede landet de første aftaler. 

Konceptet er det samme: Man køber en billet for at spille med. Helt konkret kommer der til at være tre turneringer: én for nybegyndere, én for let øvede og én for øvede. 

- Det er mest fair og et incitament til, at her er plads til alle. Man skal altså ikke holde sig tilbage, fordi man ikke har prøvet det før. Jeg spillede selv med min ganske korte tids erfaring – og vandt faktisk også turneringen, griner Mie. 

- Men man behøver ikke kun at lægge vejen forbi for at spille. Hvis nu man hellere bare vil heppe, så er man også meget velkommen til det. For der kommer også til at være boder, hvor man kan få en bid mad, god kaffe og lækre kager, fortsætter Mie. 

Sidste år dukkede omkring 50 personer op, hvor 30 spillede med i turneringen. Både lokale og familier fra nabobyerne. Det resulterede i, at der blev indsamlet knap 7.000 kr. til forskning, forebyggelse og patientstøtte i relation til brystkræft. 

I år har Mie ikke sat sig et decideret mål for indsamlingen. Men hun håber på at se flere på banerne, så der kan samles endnu flere penge ind. 

- Indtil nu har jeg kun oplevet en enorm stor opbakning. Hvad enten det var fra folk, der skulle hjælpe til eller støtte arrangementet – og det har ovenikøbet været uden, at vi nåede at brede budskabet om arrangementet ud på diverse sociale medier. Det gør vi i år. Så med det in mente er jeg sikker på, at vi får endnu en fantastisk festdag, fortæller Mie. 

På den note vil hun også gerne opfordre andre til at gøre det samme.

- For jeg er sikker på, at de fleste vil sidde tilbage med akkurat samme overvældende følelse af opbakning. Så kast jer bare ud i det. I vil virkelig opleve, at I ikke er alene om det. Gør det ukompliceret og sjovt, så det ikke bliver en sur pligt. Lad være med at gå op i det indsamlede beløb. Lidt har også ret. Hellere indsamle lidt end intet, fastslår hun. 

- Ja, og start i god tid, tilføjer hun med et smil i stemmen.

Af Rikke Brams Sidst ændret: 18.08.2023