Ann samlede ind under Pink Cup

Nu deler hun de tre bedste tips til din indsamling:

  • Vær åben om, hvorfor du samler ind. Det kan inspirere flere til at donere til din indsamling
  • Del – del – del. Både på Facebook, i dit netværk, i golfklubben og hvor du ellers kan forestille dig det. Folk skal vide, at du samler ind, før de kan støtte din indsamling
  • Fremstil en konkret måde at støtte på. F.eks. 5-10 kr. pr. point, du spiller i en turnering

Gør som Ann og opret din egen personlige indsamling

Pink Cup


Hele 7 gange har Ann Bille slået et slag for brystkræftsagen, når Kalundborg Golfklub hvert år spiller Pink Cup-turnering. Pink Cup er en af klubbens mest populære turneringer, der trækker allerflest deltagere – og Ann er sikker på, at det skyldes kombinationen af to skønne ting; at samle ind til et godt formål og spille golf.

Ann brænder nemlig for den gode sag og golf – så meget at hun endda har deltaget i Pink Cup lige efter en nattevagt. Og da hun hørte om muligheden for at samle personligt ind og bidrage til klubbens indsamling, var hun ikke et sekund i tvivl – det måtte hun gøre!

Hun spurgte andre medlemmer i Kalundborg Golfklub, om de ville støtte hendes indsamling. Det fungerer altid bedst at spørge om den slags, når stemningen er god. Når man har drukket en øl eller to og sidder på terrassen med solen i ansigtet. ”I skal da med til Pink Cup og støtte min indsamling”, sagde Ann. Og det skulle de i hvert fald.

Ikke kun medlemmer af golfklubben har støttet Anns indsamlinger gennem tiden – det har familie, venner og bekendte også. For som hun siger, så behøver man ikke spille golf for at kunne donere – man skal bare have lyst til at støtte det gode formål.

Blev selv ramt af brystkræft

Pludselig stod Ann på den anden side af sagen. Hun havde selv fået konstateret brystkræft. Det var starten på et langt forløb med kemo og bivirkninger, og Ann har derfor måtte sidde over klubbens turnering de sidste par år.

Anns behandling har dog ikke holdt hende tilbage fra at samle ind. Hun har oplevet en stor, rørende opbakning fra familie, venner og ikke mindst fra klubben. Da hun ikke selv kunne spille med i turneringen sidste år, valgte en af hendes gode veninder, der også spiller i klubben, at samle ind på hendes vegne. Anns veninde lod folk sponsorere et beløb pr. point, hun fik i turneringen, og indbetalte beløbet til Anns indsamling. Et meget rørende eksempel på sammenhold og det fællesskab, der kan opstå under Pink Cup.

Ann har flere eksempler på rørende øjeblikke i Kalundborg Golfklub under Pink Cup.

Klubben plejer hvert år at afholde auktion på det kunsttryk, som Pink Cup-arrangørerne sender som tak for tidlig tilmelding til turneringen. I 2021 blev trykket købt af en medspiller, der efterfølgende overrakte billedet til Ann med ordene ”Hæng det op derhjemme. Hver gang du kigger på det, så tænk, at du skal kæmpe”. Et meget rørende og fint øjeblik, husker Ann. Billedet hænger stadig hjemme hos Ann, som et minde om det fællesskab, hun er en del af.

”Pink Cup betyder noget særligt, fordi det giver så god mening at samle ind til den gode sag. Det betyder meget at mærke, at folk bakker op om sagen – specielt når man står midt i det”, fortæller Ann.

Kræftens Bekæmpelse kunsttryk - Pink Cup